Friday, January 2, 2015

Welcome 2015!

Assalamualaikum


Selamat datang 2015 dan selamat tinggal segala kenangan 2014. 

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah, kami menjalani kehidupan yang semakin ceria dengan keletah anak-anak perempuan yang meningkat dewasa.
Hubungan suami isteri yang dirahmati dan diredhai. 
Semoga segalanya kekal hingga ke Syurga abadi...

Dengan limpah rahmat dariMu Ya Allah, semoga dengan izinMu juga Ya Allah... 
Berkati kehidupan akan datangku bersama keluarga kecilku, keluargaku, keluarga mertuaku, serta sahabat handaiku.


Ya Allah...

Izinkan aku menjadi hambaMu yang lebih baik dan sempurna imanku, 
Isteri yang solehah kepada suami yang dicintai,
Ibu yang mithali kepada anak-anakku,
Anak yang baik kepada kedua ibu bapaku,
Menantu yang baik kepada kedua ibu bapa mertuaku,
...serta saudara yang baik terhadap saudara seislamku...


Amiinn Ya Rabb



Allahuakbar...

Lamanya tak update blog kan.
Banyak sangat yang nak dikongsi ikutkan tapi langsung tak sempat nak menjengok entri sendiri. 


Ok, FYI

I bloging pakai smartphone... Saje cuba
Hahhh...


Untuk entri ni, i nak share resipi...

Memanglah resipi yang boleh anak-anak join makan sekali sebab mereka ni masih tak pandai nak makan pedas.

Resipi Udang Masak Kasturi

Bahan-bahan:

Udang
Serai (3 batang)
Bawang besar (1 labu)
Bawang putih (3 ulas)
Cili merah
Cili hijau
Tomato
Limau kasturi (diambil airnya)

Cara-caranya:
1. Panaskan minyak dan tumiskan serai kemudian masukkan bahan tumis sehingg wangi
2. Masukkan udang dan garam. Kacau sehingga rata
3. Masukkan tomato dan tuangkan air limau kasturi kemudian kacau lagi.

Tadaaa... Sedia dihidangkan...


Rasanya umpama udang masak stim ok...

Selamat mencuba!




No comments:

Post a Comment